top of page
Kivunhoito Helsinki

KIVUN HOITO HELSINKI

Manuaalisella terapialla voidaan vaikuttaa kivunhoidossa!

Kiputilan syy pitää aina ensin selvittää ja sen jälkeen valikoituu oikeanlainen asiakaslähtöinen hoitotekniikka mitä käytetään.

Kroonisissa kiputiloissa manuaalisella terapialla voidaan vaikuttaa kipua inhiboiviin ( hillitsevä) ratoihin, kroonisessa kiputilassa asiakkaalla saattaa olla päällekkäin akuuttia kipua aiheuttava aihe, esimerkiksi trigger-piste.

Triggerpiste eli lihakseen ja ympäristöön heijastelevaa kipua antava kohta on hyvä käsitellä pois.

Tällaisissa tapauksissa positiivinen hoitovaste saavutetaan usein hyvin nopeasti.

Kivun taustalla voi olla lukuisia erilaisia tekijöitä:

 

Iskeeminen kipu: Iskeeminen kipu johtuu riittämättömän verenkierron aiheuttamasta hapenpuutteesta lihaksessa. Hoidetaan hieronnan ja osteopatian avulla.

 

Epäspesifi kipu: Syy epäspesifiin kipuun on yleensä tuntematon. Alueella ei ilmene havaittavaa kudos- tai hermovauriota. Tätä kiputilaa ilmenee useimmin selän ja etenkin alaselän alueella. Tutkiminen ja osteopatia suositeltavaa.

 

Akuutti kipu: Akuutti kiputila on alle kuukauden mittainen kestoltaan. Akuutti eli äkillinen kipu on nopeasti ja lalle kuukauden sisällä alkanut kipu, jolla on yleensä selvä ajallinen ja syy-yhteys ajankohtaiseen vammaan tai sairauteen. Selvitettävä tarkkaan ennen hoidon alkua.

 

Heijastekipu: Voi johtua hermopinteestä, triggerpisteestä, selkärangan pienten nivelten toimintahäiriöstä tai lihasperäisestä lähteestä. Usein hyviä hoitotuloksia osteopatian avulla.

Polvikivun hoito Helsinki
bottom of page