top of page

USEIN KYSYTTYÄ

Olen koonnut yleisimpiä vastauksia koskien hoitoja, jotta saisit helposti vastauksen kysymykseesi.

Mikäli täältä et vastausta löydä ota minuun yhteyttä.

  • Onko osteopatia turvallista?
    Osteopaatin ammatti vaatii tarkan ja perusteellisen neljän vuoden koulutuksen. Koulutus on ammattikorkeakoulutus tasolla. Osteopaatti on Valviran hyväksymä terveydenhuoltoalan ammattilainen. Osteopaattinen hoito suoritetaan aina asiakkaan sen hetkisen terveydentilan mukaan. Vastaanottokäynnillä kartoitetaan asiakkaan terveydentila tarkkaan ja otetaan mahdolliset lääkitykset, sairaudet ja traumaperäiset tilat huomioon. Tarvittaessa osteopaatti ohjaa asiakkaan eteenpäin.
  • Onko osteopaattinen hoito kivuliasta?
    Ei ole kivuliasta. Osteopaatti tiedustelee asiakkaan tilaa hoidon aikana. Nivelten mobilisaatioissa edetään kivuttomasti ja hoidon aikana on tärkeää, ettei kivuliasta aluetta tai kohdetta hoideta ”kivun” kautta.
  • Milloin osteopaatin vastaanotolle?
    Jos sinulla on akuuttia tai pitkittynyttä tuki- ja liikuntaelin vaivaa, huimausta, päänsärkyä tai leikkauksen jälkeistä tilaa, kannattaa varata aika osteopaatin vastaanotolle. Tuki- ja liikuntaelinvaivan kanssa ei kannata jäädä yksin. Osteopaatti on tuki- ja liikuntaelinvaivojen asiantuntija.
  • Mitä osteopaatti tekee?
    Osteopaatti hoitaa tuki- ja liikuntaelinvaivoja tutkimalla vaivan alkuperää, sijaintia ja siihen johtavia syitä. Nivelperäiset häiriö ja kiputilat ovat osteopaatin erikois- -osaamisaluetta. Hoitaminen sisältää manuaaliterapiaa, nivelten mobilisointia ja manipulaatiota, ohjausta ja terapeuttista harjoittelua. Aiempaa hoitokokemusta ei tarvita Äkilliset noidannuoli ja iskiastyyppiset kiputilat ovat hyvä esimerkki hakeutua osteopaatin vastaanotolle.
  • Tarvitaanko osteopaatin vastaanotolle lähetettä?
    Ei tarvita. Lääkärin lausunnot ja kuvantamistulokset on hyvä ottaa mukaan, mikäli ne liittyvät vastaanottokäyntiin.
  • Onko urheiluhieronnasta apua päänsärkyyn tai selkäsärkyyn?
    On hyvin mahdollista, että yhdistämällä osteopaattinen hoito ja urheiluhieronta, saadaan aikaan päänsärkyyn helpotusta. Asiakkaan tila kartoitetaan aina tarkkaan, myös päänsärkyyn liittyvissä tilanteissa.
  • Mitä urheiluhieronnassa tehdään?
    Urheiluhieronnan avulla pyritään vaikuttamaan lihasten rasittuneisiin tiloihin ja aikaan saamaan paikallista rentoutumista. Tehokkaita kohteita urheiluhieronnalle ovat: DOMS lihaskivut, niska- ja hartiaseudun jännittyneisyydet, selän alueen kireydet ja alaraajojen alueen kireystilat.
  • Akuutti alaselkäkipu, uskaltaako varat ajan osteopaatille?"
    Ehdottomasti. Akuutissa ja pitkittyneessä alaselkä- tai selkäkivussa kannattaa varata aika osteopaattiseen hoitoon. Usein tilanteeseen löytyy helpottava tekijä. Hoitotilanne räätälöidään aina asiakaskohtaisesti ja selkäkivuissa mietitään asiakkaalle hoitosuunnitelma.
bottom of page